De voordelen van geen BH dragen

De voordelen van geen BH dragen

Het moment dat de meeste jonge vrouwen borsten beginnen te krijgen, wordt ze meestal verteld dat ze even naar de winkel moeten om wat bh's te kopen omdat het 'erbij hoort' als je borsten krijgt. Wat begint bij topjes met wat vulling, groeit over twee jaar uit naar een oncomfortabele bh die je de hele dag draagt. Opgesloten, striemen, geïrriteerde huid en een beklemmend gevoel.

De meeste vrouwen hebben het moment wel gehad dat ze alle beha's in de prullenbak wilde gooien. Aan deze gedachte geven steeds meer vrouwen gehoor, en gaan zonder bh door het leven. Hier lees je alle voordelen van het dragen van geen BH!

 

1. BH loos comfort 

Comfort zal het meest benoemde voordeel zijn van geen BH dragen. Sommige vrouwen vinden dat het dragen van een bh ongemakkelijk kan zijn, vooral als ze een verkeerde maat dragen of als de bh te strak zit. Het niet dragen van een bh kan daarom meer comfort bieden. Zo zijn er vrouwen die dagelijks bh loos door het leven gaan, en ook zonder bh naar hun werk gaan.

 comfort borsten

2. Gezondheid van de borsten 

Vele onderzoeken suggereren dat het niet dragen van een bh kan helpen om de gezondheid van de borsten te stimuleren. Het dragen van een bh kan bijvoorbeeld helpen in de doorbloeding van de borsten en kan mogelijk bijdragen aan het verminderen van de kans op cysten en andere gezondheidsproblemen.

Gezondheid borsten 

3. Besparing op kosten zonder BH

Bh's kunnen duur zijn. De gemiddelde bh kost tussen de 20 en de 60 euro. Vooral als je meerdere bh's van goede kwaliteit wilt hebben. De meeste goedkopere bh's zijn dan ook snel niet mooi meer of raken snel uit vorm. Het niet dragen van een bh kan daarom een kosteneffectieve oplossing zijn.

 besparing

4. Zelfliefde zonder BH

voor sommige vrouwen kan het niet dragen van een bh helpen bij het verbeteren van hun gevoel van zelfacceptatie en lichaamsbeeld. Lief zijn voor jezelf en je lichaam niet kwellen voor het oog van andere. Ze voelen zich bijvoorbeeld minder beperkt door de verwachtingen van de samenleving over hoe ze eruit zouden moeten zien.

zelfliefde borsten 

5. Vorm borsten bij geen BH dragen

Omdat bij het dragen van een bh je borstspieren minder hard hoeven te werken, worden deze 'slap' en ontstaan dus volgens onderzoekers 'hangborsten'. Bij het weglaten van een BH moeten de borstspieren zelf het werk doen en krijgen de borsten dus een mooiere vorm. 

Wil je niet geheel bh-loos door het leven? Maar wel opzoek naar vervangende opties? Lees dan snel hier verder! 

 vorm borsten

6. Vermindering van rug- en nekklachten zonder BH

Het is belangrijk om te benoemen dat het dragen van een bh voor sommige vrouwen en meiden ook voordelen kan hebben, zoals het bieden van ondersteuning (vooral bij grotere borsten) en het verminderen van rug- en nekpijn.

Het is daarom aan te raden om zelf te beslissen wat voor jou het beste werkt en aanvoelt. Individuele behoeften en comfort. Kies vooral voor iets wat lekker zit en waar jij je goed bij voelt!

nek en rugklachten 

#Freethenipple

Sinds kort kwam de #freethenipplebeweging waarin juist aandacht besteed werd aan het dragen van geen BH. Toch zijn wij als vrouwen nog niet waar we zijn willen, en is 'free the nipple' niet iets waar iedere vrouw achter staat. Maar waarom dragen vrouwen geen bh?

 #freethenipple

Conclusie

Het niet dragen van een BH kan verschillende voordelen bieden, zoals aanzienlijk meer comfort, bevordering van de borstgezondheid en kostenbesparing op dure lingerie, zelfs op de werkplek.

Bovendien kan het bijdragen aan zelfliefde en een natuurlijkere vorm van de borsten bevorderen, terwijl het altijd belangrijk is om de persoonlijke behoeften en comfortniveaus voorop te stellen bij deze keuze.

Terug naar blog

Onze Producten

Onze Pakketten