Alle alternatieven voor een beha op een rijtje

Welke alternatieven zijn er voor een bh?

Alle alternatieven voor een beha op een rijtje

Voor de meeste vrouwen maken dagelijks gebruik van een beha. Maar in veel gevallen kan het dragen van een beha oncomfortabel aanvoelen. Of het nu gaat om het beperken van bewegingsvrijheid, gezondheidsredenen, irritatie op de huid of het simpelweg niet lekker zitten van de bh. Er zijn steeds meer vrouwen die op zoek gaan naar alternatieven voor een beha.

Gelukkig zijn er genoeg alternatieven voor alle vrouwen die liever geen beha dragen, geen bh kunnen verdragen of vrouwe die op zoek zijn naar meer comfort. Wij hebben de alternatieven voor je op een rijtje gezet.

BH alternatieven 

Sportbeha

Als je op zoek bent naar veelzijdige ondersteuning zonder de beperkingen van een standaard beha, kan een sport beha een goede keuze zijn. 

Een sportbeha is ontworpen om de beweging van de borsten tijdens het sporten op te vangen en te minimaliseren.Ook zijn deze heel fijn voor het opvangen van vocht tijdens het transpireren tijdens het sporten.

Ze zijn gemaakt van ademende stoffen, worden het meest verkocht zonder beugel en bieden in de meeste gevallen meer comfort dan een gewone beha. 

Sport beha

Bralette

Een bralette is een zachte beha, vaak licht van gewicht en meestal zonder voering. Het is een ander soort stof als de sportbeha en ook met minder ondersteuning.

Deze beha's zijn zo populair omdat ze een natuurlijke en elegante uitstraling hebben. Vaak zijn ze gemaakt van katoen of zijde. Er zijn verschillende stijlen verkrijgbaar, van kanten tot sportieve opties. Deze bralettes zijn heel fijn voor onder een tanktop of voor juist onder een trui. 

Bralette

Boob tape

Vaak gebruikt bij galajurken, strakke tops en alle andere kleding waarbij je liever niet hebt dat je de BH te zien is. Deze optie is zo flexibel dat hij een van de meest gebruikte vervangers is van een BH.

Als je de boobtape gaat kopen ontvang je op een rol van 5 meter. Hierbij kun je dus zelf de lengte bepalen en hoe je de tape plakt. De tape gebruik je meestal samen met katoene tepel beschermers of de silicone tepel beschermers. Deze blijft de hele avond zitten en is helemaal dans-proof! Benieuwd geworden? Bestel deze dan hier!

Boob tape

Camisoles

Een camisole is een top dat kan worden gedragen als alternatief voor een beha. Camisoles zijn mouwloos en ze zijn in verschillende stijlen en materialen, van zijde tot katoen, en kunnen worden gedragen onder andere kledingstukken om extra ondersteuning te bieden. Ze lijken veel op de hedendaagse topjes zoals de meeste vrouwen ze kennen.

Camisoles
 

Bikini tops

Draag jij op vakantie liever je zwemkleding in plaats van een beha? waarom zou je dit dan niet onder je dagelijkse kleding dragen! We zien het steeds vaker terug komen onder blousjes of topjes, vooral in de zomer. Probeer dit eens onder een zomerse oufit, bevalt het? Draag het dan vaker.

bikini top

Nipple covers van katoen

Deze optie is een favoriet van de meeste vrouwen. Nog niet zo lang bekend onder de vrouwen maar de meest flexibele optie die we tot nu toe hebben benoemd. Deze Nipple covers zijn plakkers die je eenmalig gebruikt. Deze zijn gemaakt van 95% katoen en daardoor geschikt voor ieder huidtype. Je maakt de huid vet vrij en plakt deze speciale 'sticker' over de tepel heen.

Nu kun je meteen je outfit eroverheen aantrekken of toch gaan voor nog een extra boobtape voor het push-up effect. Dit beschermt je tepels tegen het schurende stof van de kleding of de stevige plakrand van de boobtape. Deze kun je dus eigelijk gebruiken in alle gevallen! Benieuwd geworden, bestel de nipple covers en probeer het zelf!

 Nipple covers katoen

Nipple covers van siliconen

De silicone nipple covers zijn een prima alternatief voor een bh. Deze optie betaal je iets meer, maar deze kun je wel eindeloos blijven gebruiken als je ze een keer besteld hebt. Deze nipple covers zijn gemaakt van siliconen en zijn zelfklevend.

Hier kun je een top overheen dragen of toch ook weer gaan voor de boobtape voor het push-up effect die je outfit helemaal afmaakt! Ook bij deze opties worden je tepels optimaal beschermd en geeft dit een optimaal comfortabel gevoel. 

 Nipple covers siliconen

Fashion tape

Helemaal niet van plan om überhaupt je borsten te verbergen? Geen bh dragen is helemaal van deze tijd en is de meest comfortabele optie! Toch een los topje erop dragen, maak dan gebruik van fashion tape om een nip-slip tegen te gaan. Plak deze dubbelzijdige tape vast op je kleding en op je huid, zo hoef jij je de hele dag geen zorgen te maken en rock jij je oufit met confidence!

 

Bandeau

Dit alternatief zal niet helemaal onbekend zijn onder de meeste van ons. Een bandeau is een brede band dat de borsten bedekt met een elastisch stof. Deze zit meestal wel strakker maar ook in deze zitten geen beugels en daardoor zijn ze een stuk comfortabeler.

bandeau bh

 

Naai-in-cups 

voor de meeste basic (onder)kleding kunnen deze inlegcups een bh vervanger zijn! Deze zou je voor meer stevigheid ook nog kunnen vast naaien in de meeste kleding. Ook zou je deze nog als vulling kunnen gebruiken in een van de eerder benoemde opties.

Naai in cups

 

Rugloze BH

Een jurk met een lage rug of een top met laag uitgesneden mouwen? Hierbij kan een rugloze plak BH de redder in nood zijn. Dit zijn 2 apparte zelf-klevende cups die vaak met een clip aan elkaar te clippen zijn voor het push-up effect te creeëren.

Hierbij zijn alleen de borsten bedekt en de rug en de ribbenkast de compleet vrij. Deze plak bh zonder beugel is dus een goed alternatief voor een beugel bh.

Plak bh rugloos

 

Kies je eigen alternatief

Er zijn veel alternatieven voor het dragen van een BH, uiteindelijk zijn alle bh vervangers een juiste keuze. Kies daarom het alternatief waar jij je het meest comfortabel in voelt, wil je toch liever helemaal geen bh dragen? You go girl! Lees hier alle voordelen van geen BH dragen! 

Terug naar blog

Onze Producten

Onze Pakketten